Als je PURPOSE je drijfveer is

Saskia Harkema

Als je PURPOSE je drijfveer is.

Vandaag ontmoette ik een jonge man uit het Midden Oosten. Hij studeert Politieke
Wetenschappen in Nederland. Hij is gevlucht voor de oorlog. Hij vroeg advies over een onderneming die hij aan het opzetten is met een aantal studenten: Ze hebben een droom.

Studenten, vertelde hij, leren heel veel dingen, maar ze leren niet over dingen die in het leven van belang zijn. Zijn bedrijf bemiddelt tussen studenten en non-profit organisaties. Die organisaties bieden plekken waar ze een tijd stage kunnen lopen of kunnen werken met vluchtelingen, in de
thuiszorg, met ouderen, met jongeren die problemen hebben.
Wat een mooi initiatief dacht ik, toen hij dat vertelde. Toen vroeg ik hem over zijn studie, wat zijn plannen waren. Zijn ogen kregen iets dromerigs. Ze gingen glanzen.

Purpose

‘Ik wil een Europees netwerk van jongeren oprichten dat gaat werken aan vrede. Oorlog is iets vreselijks. Maar in oorlog is eigenlijk iedereen schuldig. We kunnen alleen verder als we elkaar leren
vergeven en gaan nadenken hoe de nieuwe samenleving eruit moet zien. Een inclusieve samenleving waar iedereen een plek heeft’.

Volg je Hart

Zijn woorden troffen me. Zo jong en al zo visionair. Zo bevlogen en zo zeker van zijn zaak. Deze jonge man heeft een missie, dacht ik. Hij kiest niet voor de gemakkelijke weg, maar wil werkelijk iets groots neerzetten, iets wat er toe doet, iets waar hij in gelooft.
Hij vertelde toen over zijn moeder. Met liefde in zijn stem zei hij: mijn moeder heeft me altijd alle vrijheid gegeven om te doen wat ik wil. Dank zij haar heb ik Engels geleerd. Dankzij haar ben ik nu in Nederland.
Ik zei: ze heeft je vleugels gegeven.
Hij keek me aan en beaamde mijn woorden. ‘Ja, ze heeft me vleugels gegeven’, zei hij trots.
Is dit vanzelfsprekend? Makkelijk om te doen? Nee, helemaal niet. Het vergt moed om ons hart te volgen, om te handelen vanuit wat er werkelijk toe doet. Waar ons hart van gaat zingen.

Time to Re-Invent Yourself 

Via onze training “Time to Re-Invent Yourself” leer je dat. Je gaat als het ware je eigen legende schrijven.
Soms lopen we vast in het leven. Of weten we niet wat we werkelijk willen. Studieadviezen helpen
niet of coaching gesprekken. Ze stippelen een pad uit met mijlpalen. Je bent aan het einde van je carrière, maar wil je nog nuttig maken. Je wilt gaan werken, maar weet helemaal niet waar, hoe en
waarom. Je bent een ZP-er die ooit met enthousiasme is begonnen, maar is vastgelopen en niet weet hoe verder te groeien.
Het antwoord vinden we in onszelf. Dit is niet zweverig. Dit is hard werken. Je herpakt de regie over je leven. Niet vanuit een sjabloon waar je in moet passen. Maar vanuit je intrinsieke motivatie, iets
wat je vuur aanwakkert en je blij maakt. Waar je je tanden in wil zetten en een succes van wil maken.
Je geeft jezelf vleugels. En wij van Move in2 The Future helpen je daar bij. Geef je op voor onze training en ga met ons mee op ontdekkingsreis.

Auteur: Saskia Harkema

#arbeidsmarkt #ondernemerschap #ZZP #ZP #purpose #startup #solliciteren #opdrachtS

Ingun

Ingun

Leave a Replay

About Us

The Move in2 the Future team offers knowledge, experience and wisdom coming from the corporate world, start-ups, social entrepreneurship, NGO’s, science, research, training, mentoring, coaching and working with people of all ages, cultures, nationalities, etc

Recent Posts

Follow Us

Waarom Move in2 the Future?

Are you ready to re-invent yourself?

Laten we aan de slag gaan!