Twintigers en Dertigers Opgebrand…Wat Nu?

burn out

Twintigers en Dertigers Opgebrand … Wat Nu?

In 2019 schreef Bregje Hofstede een boek over haar burn-out ‘De herontdekking van het lichaam’, dat veel stof heeft doen opwaaien. Drie maanden lang zat ze gevangen in een lichaam wat het niet meer deed, en was ze mentaal uitgeput. Burn-out is een veelkoppig monster: uitgeput, overbelast, gedeprimeerd zijn we en tot vrijwel niets meer in staat.

Het is verontrustend is dat steeds meer jongeren kampen met burn-out, of burn-out verschijnselen. Volgens onderzoek raken drie op de vier studenten emotioneel uitgeput, en heeft een op de drie een verhoogde kans op een burn-out. Uit onderzoek blijkt ook dat bijna 20% van de jongeren last heeft van psychische klachten, waardoor ze in hun dagelijks leven worden belemmerd.

Wat is er aan de hand?

Tijdsgeest

We leven in een tijdsgeest die zegt dat we alles kunnen en ook steeds meer willen bereiken. We zijn gedreven en resultaatgericht, en dit kan leiden tot een gebrek aan voldoening. We leven ook in een tijd dat er heel veel keuzes te maken zijn. Het blijkt uit onderzoek, dat een teveel aan keuzes kan leiden tot minder productiviteit en motivatie.

Vooral de generatie van twintigers en dertigers staat stevig onder druk. Studiekeuzes zijn moeilijk te maken en de kansen op een baan zijn minder, als je je als starter op de arbeidsmarkt begeeft.

Je eigen pad bewandelen

Tegenwoordig ligt de nadruk sterk op zelfontplooiing en inspiratie uit je werk willen halen. Mensen zijn vaak zoekend: wat wil ik nou eigenlijk? Het is belangrijk en nodig dat we ons eigen pad bewandelen, laat ook onderzoek zien. Zelfredzaamheid, en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijk in een flexibiliserende arbeidsmarkt. Maar eerst moet je weten wie je echt bent, waar je echt goed in bent, waar je energie van krijgt.

Leef je droom

Als je een burn-out hebt, daaruit aan het opkrabbelen bent of verschijnselen hebt, is dit HET moment om even stil te staan. Terug te gaan naar je kern, naar wie je bent, wat je dromen zijn, welke talenten je wilt benutten, wat je plek is in de wereld. Vroeger was het hebben van een vast contract een zekerheid die we nastreefden. Tegenwoordig moet je je als professional begeven op de arbeidsmarkt en zelf de regie in handen nemen.

Onze training “Time to Re-Invent Yourself” geeft je handvatten, instrumenten en kennis waarmee je niet alleen jezelf gaat herontdekken, maar ook in staat bent om te bepalen wat je wil, hoe je dat wil realiseren, wat je missie is en wat je geschenk is aan de wereld. Want ja, wat je te geven hebt is vooral een geschenk waarmee je iets bijdraagt aan een organisatie, of een gemeenschap waarvan je deel uitmaakt. We noemen dat een Future Innopreneur: iemand die geen genoegen neemt met de status quo, maar die wil veranderen en kan bijdragen vanuit een intrinsieke motivatie die het fundament vormt van wie je ten diepste wilt zijn.

Geef je op en ga met ons dit avontuur aan. Je zult er geen spijt van hebben.

 

 

 

Ingun

Ingun

Leave a Replay

About Us

The Move in2 the Future team offers knowledge, experience and wisdom coming from the corporate world, start-ups, social entrepreneurship, NGO’s, science, research, training, mentoring, coaching and working with people of all ages, cultures, nationalities, etc

Recent Posts

Follow Us

Waarom Move in2 the Future?

Are you ready to re-invent yourself?

Laten we aan de slag gaan!