Wat na Corona? Veerkrachtig naar de Toekomst!

Veerkrachtig

Wat na Corona? Veerkrachtig naar de toekomst!

We zijn letterlijk tot stilstand gekomen. Corona heeft een enorme golfbeweging in de samenleving veroorzaakt, die ons op onze grondvesten doet schudden. Naast de economische effecten en die op onze gezondheid, werpt het ons ook terug op onszelf. Als we geluk hebben kunnen we deze periode delen met een partner of gezin, maar velen van ons zijn alleen. En ook als je dit samen met anderen doormaakt, doet het een heel sterk appél op je individuele veerkracht.

Wie veerkrachtig is, heeft een bepaalde souplesse om met het leven om te gaan. Het kenmerk van veerkracht is: je kunt het uitrekken en indrukken. Je beweegt als het ware met het leven op en neer. Dat geldt in goede en slechte tijden. Vaak wordt emotionele veerkracht uitgelegd als het omgaan met moeilijkheden en tegenslagen maar wie veerkrachtig is kan ook omgaan met succes en voorspoed. Dat is minstens zo belangrijk.

Veerkrachtig

We noemen een aantal kenmerken die bij veerkracht horen. Wie veerkrachtig is:

 • zorgt voor zijn eigen energieniveau en weet wat hij/zij daar aan moet doen
 • kent de eigen persoonlijke kracht maar weet ook de eigen valkuilen en kan deze vermijden
 • neemt verantwoordelijkheid voor het eigen leven en kan incasseren en relativeren
 • weet om te gaan met succes, maar ook met tegenslagen
 • heeft reële verwachtingen over zichzelf, de toekomst en het leven
 • neemt verantwoordelijkheid voor die zaken waarop hij/zij invloed heeft maar kan ook loslaten, begrenzen, aanvaarden en accepteren
 • neemt zelfregie en is autonoom en weet wat persoonlijk leiderschap is
 • heeft zelfkennis en kan zichzelf aanvaarden
 • kan omgaan met prestatiedruk: overvraagt zichzelf niet en vraagt niet te weinig van zichzelf
 • staat positief in het leven en heeft balans in het leven
 • kan doelen stellen, het pad uitzetten om deze te verwezenlijken, bijstellen waar nodig of de weg ernaar toe anders vormgeven wanneer dat noodzakelijk is

Intrinsieke Veerkracht

Move in2 the Future speelt in op je intrinsieke veerkracht. Misschien heb je het gevoel dat die nu ver te zoeken is. Maar dat is niet zo. Ze hoeft alleen maar aangewakkerd en aangesproken te worden.

Uitdaging of tegenslag wordt een kans

Veerkrachtige mensen zien in een uitdaging of tegenslag, een kans. Stilstand en het op jezelf teruggeworpen worden, is zeker een uitdaging in geduld. We horen steeds vaker mensen zuchten: het is zo saai, ik heb niks te doen, ik verveel me dood, ik kan geen structuur krijgen in mijn dag, ik mis het contact, ik wil mensen omarmen, wanneer houdt dit op, hoe moet het hierna. Talloze vragen waar we de antwoorden niet op weten.

Wat we wel weten en vooral kunnen, is de regie pakken over ons eigen leven, juist nu er zoveel onzeker is. Het geeft houvast, perspectief, een horizon, een doel waar we naar toe kunnen werken. Het is nu dus het perfecte moment om in onszelf te investeren, te onderzoeken wat wat we allemaal nog willen, kunnen, wensen, hopen en verlangen. Waarom zouden we onszelf die kans niet geven? We zijn immers veerkrachtig. We bewegen mee met het leven en als we de beweging richting de toekomst maken, geven we onszelf als het ware een cadeau. We zijn dan namelijk klaar om met hernieuwde moed en creativiteit vorm te geven aan ons leven en ons werk in een nieuwe situatie. Want we keren niet terug naar het oude. Dat is een prachtige kans: voor individuele groei en verandering.

Time to Re-Invent Yourself

We starten nu iedere week met ons programma “Time To Re-Invent Yourself”: in plaats van 10 weken gaan we nu versneld in 3 weken door het traject en wel tegen een prachtig tarief van €100,00 in plaats van €450,00 ex BTW. Dit geldt alleen zolang we van de overheid zoveel mogelijk thuis moeten zitten in verband met de Corona pandemic.

Ingun

Ingun

Leave a Replay

About Us

The Move in2 the Future team offers knowledge, experience and wisdom coming from the corporate world, start-ups, social entrepreneurship, NGO’s, science, research, training, mentoring, coaching and working with people of all ages, cultures, nationalities, etc

Recent Posts

Follow Us

Waarom Move in2 the Future?

Are you ready to re-invent yourself?

Laten we aan de slag gaan!