Wordt een Future Innopreneur

Wordt een Future Innopreneur!

Innopreneurs vernieuwen – ze zijn innovatief en ondernemend tegelijk. Ze nemen niets aan voor gegeven en zijn altijd aan het bedenken hoe ze dingen kunnen veranderen, verbeteren of innoveren. Het zijn creatieve geesten met een vurige wens om het beste uit zichzelf te halen. Ze stellen de status quo ter discussie in de wetenschap dat dit de weg is naar vernieuwing. Dit betekent dat ze uit hun comfort zone durven te stappen, ze verschillende perspectieven kunnen innemen om tot oplossingen te komen, ze zichzelf grondig kennen, vertrouwen op hun intuïtie en risico’s durven nemen om hun droom en passie na te jagen.

Een Future Innopreneur is voorbereid op de toekomst en staat open voor de mogelijkheden die zij biedt. Mensen hebben de neiging om naar het verleden te kijken en de lessen die ze geleerd hebben te gebruiken om hun pad voor de toekomst uit te stippelen. Maar vanuit het verleden naar de toekomst kijken, beperkt onze visie en mogelijkheden. We kunnen alleen zien en bedenken binnen de marges van dat verleden, terwijl de toekomst anders is en ook vol met beloftes en kansen die we nog niet kunnen voorspellen. Future Innopreneurs kunnen omgaan met de onzekerheid en onvoorspelbaarheid die dat met zich meebrengt en transformeren dat in een kans en uitdaging voor zichzelf. Door creatief ontevreden te zijn met hoe dingen nu gaan, bevragen ze hun eigen stereotypes en routines die een barriére kunnen zijn voor verandering en een belemmering voor het creëeren van nieuwe mogelijkheden.

Via ons programma willen we het verborgen potentieel ontsluiten van deelnemers dat onbenut en misschien verborgen is. Deze vorm van nieuw verworven zelfkennis en zefbewustzijn opent nieuwe paden om anders te kijken naar de wereld en hun plaats daarin. Het is een reis van leren met hun innerlijke drijveren en instrinsieke motivatie als kompas. De uitkomst zal een route zijn die ze zelf maken en uitstippelen, die een weerspiegeling is van wat ze geleerd hebben over zichzelf en de volgende stappen die ze willen nemen in hun leven en carriére. We gebruiken de metafoor van Joseph Campbell om deze reis te beschrijven. Het is een ‘hero’s journey’: deelnemers zullen leren om de held in hun eigen levensverhaal te worden. Door te ontwrichten, innoveren en creëeren terwijl de toekomst zich ontvouwt.

Auteur: Saskia Harkema

Ingun

Ingun

Leave a Replay

About Us

The Move in2 the Future team offers knowledge, experience and wisdom coming from the corporate world, start-ups, social entrepreneurship, NGO’s, science, research, training, mentoring, coaching and working with people of all ages, cultures, nationalities, etc

Recent Posts

Follow Us

Waarom Move in2 the Future?

Are you ready to re-invent yourself?

Laten we aan de slag gaan!